Bedje van spaghetti met lauw-warm gerookte zalm

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • in reepjes gesneden of in hele plakken
  • 120 g spaghetti
  • 100 g diepvrieserwten
  • 2 tomaten
  • in dobbelsteentjes
  • 1 fijngesneden prei
  • een scheutje room
  • Voor de saus:
  • 50 g sjalotjes
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 dl visfumet
  • 1 dl room
  • een klontje boter

Bereidingswijze

De spaghetti gaar koken en even spoelen in koud water. De sjalotjes stoven in boter en bevochtigen met wijn, visfumet en room. Dit alles laten inkoken tot de gewenste dikte. De saus voor het opdienen opkloppen met klontjes boter en op smaak brengen met peper, zout en enkele druppels citroensap. Het wit van de prei versnijden en stoven in boter; De spaghetti toevoegen, door de prei roeren, bevochtigen met room en kruiden met peper en zout. De partjes tomaat en erwten als laatste toevoegen. In warme borden overbrengen en afdekken met zalm

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha