Beenham met geroosterde paprika

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op grillstand. Snij de paprika's in vierenen verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de schilzijde naar de bovenkant op het rooster. Rooster ze totdat de schil zwart begint te worden ( ca. 7 minuten). Verwarm vervolgens de oven op 190 graden ( hetelucht 170 Graden Celcius). Doe de paprika ca. 5 minuten in een afgesloten zak. Verwijder het vel van de paprika en leg ze in een ovenschaal. Hak de olijven met de knoflook fijn in de hakmolen. Roer de Italiaanse kruiden erdoor. Snij vervolgens de beenham in de lengte bijna geheel door. Bestrijk de binnenkant met het olijvenmengsel. Bind de beenham dicht met keukengaren. Verhit boter en olijfolie in een braadpan. Braad de benham rondom in ca. 5 minuten bruin. Zet de braadpan met de beenham middenin de oven. Laat hem in ca. 45 minuten gaar worden. Bedruip hem regelmatig met zijn eigen vet. Zet de laatste 5 minuten de ovenschaal met de paprika in de oven. Haal de beenham en de paprika uit de oven en verwijder het keukengaren. Leg de beenhamop een schaal met de paprikarepen eromheen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 699x

Jouw laatst bekeken recepten