BENGAALSE VISCURRY

Ingrediënten


Bereidingswijze

Ui snipperen, gemberwortel pellen en fijn hakken knoflook pellen en persen. De vis schoonmaken,wassen en droogdeppen. De vis in stukjes van 4 cm snijden. De vis voorzichtig inwrijven met 1/4 tl gemalen kurkuma en 1/4 tl zout. 15 tot 20 minuten apart zetten.De olie verhitten op half vuur ( een pan nemen die ruim genoeg is om de vis er in een laag in te kunnen leggen)Ui en gember fruiten tot de ui licht bruin is (6-7 minuten). Vaak omscheppen. Koriander, restant kurkuma, chili- en paprikapoeder toevoegen en op een laag vuur 1-2 minuten roerbakken.De yoghurt met een vork tot een gladde massa kloppen en aan het mengsel van ui en specerijen toevoegen. Op half vuur de hele groene chilipepers,het restant zout en het knoflook toevoegen en door de yoghurt roeren. De stukjes vis naast elkaar in het mengsel van yoghurt en kruiden leggen en aan de kook brengen. Deksel op de pan leggen en de vis op laag vuur 5-6 min. laten koken. De besam met een beetje water tot een papje roeren. Het papje door een zeefje op de vis gieten en de curry voorzichtig omscheppen. Deksel op de pan en nog 2-3 min. stoven. De pan van het vuur halen en de helft van de korianderblaadjes voorzichtig door de curry scheppen. De viscurry in een schaal doen en garneren met de rest van de korianderblaadjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 588x

Jouw laatst bekeken recepten