Biefblokjes in rode wijnsaus

Ingrediënten

  • 500 g biefstuk
  • versgemalen peper
  • 3 sjalotjes
  • 75 g boter
  • zout
  • 2 dl rode wijn
  • 2 eetl. kookroom of koffieroom
  • 1 eetl. bosvruchtenjam of bessengelei
  • 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi deze met versgemalen peper. Pel de sjalotjes en snipper ze. Verhit de boter en bak hierin de biefstukblokjes rondom bruin in 2 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze even warm. Fruit de sjalotjes 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de rode wijn en kookroom toe en laat dit in 2 minuten tot sausdikte inkoken. Doe er de bosvruchtenjam bij en voeg zout naar smaak toe. Warm het vlees nog even mee in de saus. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met frites en een frisse salade.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 861x

Jouw laatst bekeken recepten