Biefstuk in heerlijke pepersaus
Ingrediënten
- 300 gram biefstuk
- 2 eetlepels olijfolie
- 20 stuks geplette peperkorrels
- 1 theelepel paprikapoeder (edelsuss)
- 3 snufjes cardamon (vruchten)
- 5 tenen knoflook (geperst)
- 3cm gemberwortel (fijnsnijden)
- klontje boter
- zeezout
- rode port
- room culinair of creme fraiche
- haricots verts
- nootmuskaat
- komijn (theelepel)
- uitje
- krielaardappelen
- (olijf)olie.
Bereidingswijze
ca. 15 minuten voor de saus en ca. 6 uur voor het marineren, ca. 10 minuten voor bakken en braden.300 gram (kogel)biefstuk. Voor de marinade:2 eetlepels olijfolie, 1 th. lepel paprikapoeder (edelsuss, 3 snufjes cardamon (vruchten), 2 tenen knoflook geperst, 3 cm verse gemberwortel, 20 geplette peperkorrels. Kruiden door de olie mengen tot een samenhangende pasta. Biefstuk iets plat slaan, marmeren met de pasta en ca. 6 uur laten staan. Vervolgens biefstuk ca. 5 min. aanbraden in wat boter. Met zeezout bestrooien en in alu folie laten rusten. Resterende saus afmaken met scheutje rode port en roomculinair of cremefraiche. In combinatie met haricots verts met een uitje + knoflook en nootmuskaat. Gebakken krieltjes die vooraf gemarineerd zijn in olie met knoflook en een theelepel komijn.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1021x