Biefstuk met cranberry-port saus

Ingrediënten

  • 250 gr. verse cranberry's1 dl sinaasappelsap2 theel. tijm
  • 1/2 pot vleesfond2 dl rode port1 eetl. suiker2 eetl. maizena4 biefstukkenboterzoutversgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

De cranberry's wassen en laten uitlekken.In een pan de cranberry's met het sinaasappelsap en de tijm aan de kook brengen en in circa 10 minuten gaarkoken.De cranberry's boven een andere pan door een zeef wrijven.De fond, port en suiker door de cranberrypuree roeren.Aan de kook brengen en op hoog vuur circa 10 minuten inkoken.In een kopje de maizena losroeren met twee eetlepels water.Al roerend aan het cranberry mengsel toevoegen en blijven roeren tot een licht gebonden saus ontstaat.De biefstukken bakken, gaarheid naar keuze, en als ze klaar zijn op een bord warm houden onder aluminiumfolie.De cranberrysaus door het bakvet roeren.Aan de kook brengen en de saus op smaak brengen met zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha