Biefstuk met oesterzwammen en krieltjes

Ingrediënten

  • 4 biefstukken van 125 gram elk
  • 2 eetlepels gehakte basilicum (vers of diepvries)
  • 1 dl olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 250 gram oesterzwammen
  • 450 gram voorgekookte krieltjes
  • wat versgemalen peper en wat zout
  • 50 gram boter

Bereidingswijze

Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Meng de basilicum door de olijfolie. Pel de sjalotjes en snipper ze. Borstel de oesterzwammen of veeg ze schoon en snijd ze vervolgens in reepjes.Bak de krieltjes circa 5 minuten in de kruidenolie. Schep ze hierna uit de pan en houd ze even warm. Roerbak nu de sjalotjes en oesterzwammen zo?n 2 minuten in het bakvet, schep de krieltjes erdoor en voeg wat peper en zout toe. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de biefstukken 3 minuten per kant en bestrooi deze eveneens met peper en zout. Verdeel de warme paddestoelen en de krieltjes over 4 borden en serveer de biefstuk erbij. Lekker met een salade van trostomaatjes.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha