Biefstuk met oesterzwammen

Ingrediënten

  • 4 gepelde biefstukken van elk 180 g
  • 600 g oesterzwammen
  • 3 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 75 g boter
  • 1 dl kalfsjus
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Maak de paddestoelen schoon, spoel zo nodig en snijd in plakjes. Schil de sjalotten en snipper fijn. Pel en hak het knoflokteentje. Verhit tweederde van de boter in een pan en fruit de oesterzwammen en de sjalotten. Doe er dan de knoflook en de peterselie bij, zout en peper en laat 3 min. sudderen. Zout intussen het vlees lichtjes en bak het 2 tot 3 min. aan elke kant op hoog vuur in de rest van de boter in een andere pan. Neem de biefstukken uit de pan. Houd ze warm tussen twee diepe borden. Deglaceer de braadjus met een scheutje water. Giet de kalfsjus erbij. Laat eventjes opkoken. Leg de biefstukken op warme borden, garneer met de paddestoelen en de saus en dien dadelijk op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 525x

Jouw laatst bekeken recepten