Biefstuk van de haas met mosterdsaus

Ingrediënten

  • 2 dikke (ca. 2
  • 5 cm) biefstukjes van de haas
  • 1/2 tl olijfolie
  • 1 1/2 el cognac
  • 1 dl sterke runderbouillon
  • 1 dl water
  • 2 el grove mosterd
  • 1 tl ongezoute boter

Bereidingswijze

Kruid het vlees met peper en zout uit de molen. Verhit de olie in een pan tot flink heet. Dan de biefstukken ca 2-3 minuten aan beide kanten bakken. Dan in een hete oven na laten garen terwijl je de saus maakt.In de pan de cognac gieten en flamberen (van het vuur nemen!) als de vlamen uit gaan de bodem deglazuren. Voeg de bouillon en het water toe en laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer 0,5 dl. Het vlees uit de oven nemen en in dunne plakken snijden, vleessappen bij de saus gieten. Saus van het vuur halen en de mosterd er door kloppen met de koude boter.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha