Bietensoep (volwaardige maaltijd) voor 8 personen

Ingrediënten

  • 600 gr plakjes ontbijtspek
  • - 1200 gr gekookte bietjes
  • - 4 zoete appels
  • - 4 bakjes gesneden champignons
  • - 4 dl droge rode wijn
  • - 4 groentebouillontabletten
  • - 12 eetlepels aardappelpureepoeder
  • 1 doosje met twee zakjes
  • - 8 eetlepels creme fraiche
  • - 3 zakjes verse bieslook
  • - 5 naanbroden

Bereidingswijze

Ontbijtspek in reepjes snijden. Deze in soeppan met dikke bodem gooien en dit 5 min. omscheppen en bakken. Ondertussen de bieten schillen en in kleine blokjes snijden. Appels in kleine stukjes snijden. Appels en champignons aan het spek toevoegen en ca. 3 minuten mee bakken. Bieten, wijn en halve liter water toevoegen. Bouillontabletten boven de pan verkruimelen. Soep aan de kook brengen en afgedekt 10 min. Zachtjes laten koken. De soep op smaak brengen met peper. Als de soep klaar is, wordt deze van het vuur afgehaald en kan de pureepoeder toegevoegd worden. De soep nogmaals goed door roeren. De soep in kommen serveren met een schepje creme fraiche en fijngehakte bieslook er over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha