Blinde vinken met gestoofde groene kool .

Ingrediënten

  • Blinde Vinken:
  • * 4 kalfsschnitzels a 100 g
  • dun uitgeslagen
  • * zout
  • peper
  • * 100 g kalfsgehakt
  • * 2 el fijngesenden peterselie
  • * 1 sjalot
  • fijngesneden
  • * 100 g boter
  • * 1 dl droge witte wijn
  • extra nodig: houten prikkers.
  • Gestoofde groene kool:
  • * 75 g boter
  • * 1 groene kool
  • fijngesneden
  • * 50 g spek
  • in ragfijne reepjes
  • * zout en peper
  • * snufje suiker

Bereidingswijze

Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Meng het gehakt met zout, peper, peterselie en de sjalot. Vorm hiervan 4 rolletjes en leg op iedere schnitzel een rolletje. Rol de schnitzels op en steek ze vast met een houten prikkertje.verhit de boter en braad de rolletjes aan alle kanten goudbruin. Zet het vuur lager en voeg de wijn toe. Laat de blinde vinken in 30-35 minuten gaar stoven. Gestoofde groene kool: Verhit de boter en stoof de kool samen met het spek ca. 20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout, peper en de suiker.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha