Bloemkool oven schotel met Friese nagelkaas

Ingrediënten


Bereidingswijze

Van de aardappels puree maken, 1 eetlepel boter erdoor roeren. Op smaak brengenmet zout, peper en paprikapoeder. Bloemkool roosjes verdelen. In pan met ruim water en zout, bloemkool en ongeveer 10 minuten bijna gaarkoken. Afgieten. Roosjes klein snijden, ui pellen en fijn snipperen. Paprika wassen en in stukjes snijden.In de koekenpan 1 1/2 eetlepel boter verhitten. Ui en paprika 5 minuten zachtjes bakken. Door bloemkool roeren. Korstjes van de kaas verwijderen. Oven schotel invetten.Achtereenvolgens erin doen: Helft van puree, helft van bloemkoolmengsel, 1/3 deel van de nagelkaas, rest van bloemkoolmengsel, 1/3 deel van de nagelkaas, rest van de puree en rest van de nagelkaas. Oven voorverwarmen op 200 graden. In midden van de oven de schotel zetten. Ovenschotel in 30 minuten heet laten worden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha