BOBOTIE MET GEELRIJST

Ingrediënten


Bereidingswijze

VOOR BOBOTIE: 1. Fruit ui op middelvuur goudbruin. 2. Braad de gehakt nu los met uien op hoog vuur. 3. Perst melk uit brood en maak brood met een vork fijn. 4. Meng alle ander ingredienten door de gehakt, behalve 1 ei, een half kop melk, 6 halve amandelen en citroen of laurierblaren. 5. Meng mengsel goed en doe in ingevette ovenschaal. 6. Steek de ciroen of laurierblaren horizontaal in gehakt, wel goed verdeeld over de gehaktmengsel en doe nu ook de amaldelen met bolle kant naar boven verdeel over bobotie, amandelen moet je iets aandrukken. 7. Bak de Bobotie voor 15-20 min bij een oventerperatuur van 180 graden Celsius. 8. Meng ei en melk goed en verdeel dit over bobotie. 9. Bak verder tot gaar en eimengsel gestold zijn. VOOR GEELRIJST: 1. Voeg alle ingredienten bij kokend water behalve de boter en suiker. 2. Kook rijst gaar met deksel op de pan in 20 min. 3. Roer met een vork lichtjes de suiker en boter door rijst en laat rijst even uitdampen tot korrelrig. 4. Verdwijder de pijpkaneel.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha