Boekweitmie met bolognesesaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

*voor de saus de olie verhitten en de ui fruiten; dan de bleekselderij en de wortels toevoegen en nog eens 3 min bakken *vlees toevoegen en los halen met een vork -kruiden met peper, zout en bruin bakken *tomaten, courgette, nootmuskaat toevoegen en goed omroeren -als alles pruttelt de massa op klein vuur circa 2 uur zacht laten pruttelen (als de saus te droog is geworden, water toevoegen)*voor de mie het meel, ei en de olie in een kom doen met een snufje zout en goed mengen -giet het water er beetje voor beetje bij, voor een dik, stijf deeg te bekomen (alles in de keukenmachine doen kan ook, doch goed kneden tot een bol) -werkvlak bestuiven met bloem en het deeg uitrollen en in miereepjes snijden -breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de mie erbij en kook 3 a 5 min, laat dan goed uitlekken en schep hem op een verwarmde schotel en giet de hete saus erover

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 528x

Jouw laatst bekeken recepten