Boekweitnoedels met gerookte forel

Ingrediënten

  • 350 gram boekweitnoedels - 2 eetlepels plantaardige olie - 115 gram verse shii-takes in vieren - 2 teentjes gehakte knoflook - 1 eetlepel vers geraspte gember - 225 gram paksoi - 1 lente-uit in dunne ringen gesneden - 1 eetlepel donkere sesamolie - 2 eetlepels medium sherry - 2 eetlepels ketjap - 2 gerookte forel - zout - zwarte peper - Voor garnering : 2 eetlepels korianderblaadjes - 2 theelepels geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

Kook de noedels 10 minuten in een pan kokend water tot ze beetgaar zijn Verhit intussen de olie in een grote koekenpan Voeg de shii-takes toe en bak ze 3 minuten op middelhoog vuur Voeg de knoflook, gember en paksoi toe en bak alles nog 2 minuten Giet de noedels af en schep ze met de lente-ui, sesamolie, sherry en ketjap door het shii-take-mengsel Breng het op smaak met zout en peper Verdeel de gerookte forel in kleine "hapklare" stukjes Schep de noedels en shii-take-mengsel op aparte borden Leg de forelstukjes er bovenop Garneer de noedels met korianderblaadjes en geroosterde sesamzaadjes Serveer het gerecht direct

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha