Boerenomelet met rauwe ham

Ingrediënten

  • 1 ui100 gr. rauwe ham in plakjes25 gr. boter of margarine1 bakje gesneden champignons (125 gr.)5 eieren1 dl. slagroomzout en peper1/4 zakje verse kervel (a 15 gr.)

Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. Ham in reepjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Ui en ham zachtjes bakken. Champignons toevoegen en al omscheppend ca. 3 min. meebakken tot vocht verdampt is. Intussen in kom eieren loskloppen met room, zout en peper. Eiermengsel over champignonmengsel schenken en op half hoog vuur in ca. 8 min. laten stollen en onderkant goudbruin bakken. In kopje kervel fijnknippen. Omelet op bord laten glijden, met hulp van tweede bord keren en met onderkant boven weer terug laten glijden in pan. Onderkant in ca. 2 min. goudbruin laten bakken. Omelet op platte schaal laten glijden en kervel erover strooien.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha