Boeuf bourguinon

Ingrediënten

  • * 1
  • 5 kg doorregen riblappen
  • * 1 grote ui
  • * bouquet garni
  • * 1
  • 5 dl rode wijn
  • * versgemalen peper en zout
  • * 150 gram dorregen spek in reepjes
  • * 15 sjalotjes
  • * 3 eetlepels bloem
  • * 2 dl runderbouillon (zie later!!)
  • * 2 grote tenen knoflook
  • * 300 gram champignons

Bereidingswijze

Snijd riblappen in blokken. Pel het ui en snijd in dunne plakjes. Pel knoflook en helveer ze. Veeg de champignons schoon. Doe de blokken vlees in een grote zuurbestendige schaal, strooi de ui er over, stop het bouquet garni en tussen en giet de rode wijn er over. Bestrooi met peper en zout en schep even om. Laat massa op koele plaats 12 uur marineren.Verhit de boter in een grote zware juspan op een laag vuur, doe het spek erin en bak dat goudbruin. Schep de reepjes spek uit de pan en zet ze weg. Doe sjalotjes in de pan en l;aat ze in 30 tot 40 minuten langzaam rondom gaar bakken. Schep ze uit de pan en zet ze weg. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Zeef de marinade en bewaar het bouwuet garni. Gooi de ui weg. Draai het vuur onder de pan hoger, doe de brokken vlees erin en bak ze snel rondom bruin. Bestrooi het vlees met bloem, schep goed om en giet de marinade en de bouillon erover en voeg het bouquet garni en de knoflook er aan toe. Bestrooi met peper en zout, breng aan de kook, zet het vuur lager en doe deksel op de pan. Laat ca 2 uur sudderen tot het vlees gaar is. Bak de champignons in wat boter op een middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Schep na 2 uur stoven de champignons, spekjes en chalotjes door het vleesmengsel. Laat nog even sudderen, verwijder het bouquet garni en dien op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 482x

Jouw laatst bekeken recepten