Bosanski Pasulj

Ingrediënten

  • 3 potten witte bonen (Hak)
  • 2 grote uien
  • 3 el milde paprikapoeder 2 knoflooktenen
  • 1/2 winterwortel
  • 1/2 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 3 takjes peterselie
  • 750 g gerookte varkensribbetjes
  • 250 g magere spekjes
  • 1 laurierblad
  • 1 tl kummel (karwijzaad) 2 - 3 chilliepepers
  • 1 runderbouillon blokje
  • zout en zwarte peper
  • 400 ml water
  • zonnenbloemolie
  • eventueel aardappelzetmeel indien de soep te dun is

Bereidingswijze

Uien fijsnijden, Knoflook pellen en pletten. Groente wassen. Paprikas in repen snijden, wortel in schijfjes. Peterselie en chillies fijnsnijdenVarkensribbetjes apart koken anders wordt de soep te zout en te vet. Pan met olie heet laten worden en de uien fruiten. Doe de paprikas, wortel en spekjes erbij en bak ze even mee, paprikapoeder erin en weer even bakken goed blijven omscheppen zodat het niet aanbakt. Doe de potten witte bonnen in ze geheel bij het mengsel, en de geplette knoflook, kummel, peterselie, bouillonblokje, laurierblad, zout en zwarte peper en water, roer nu goed om en breng het aan de kook, zet de deksel half op de pan en laat het 30 min. op een laag pitje koken. De maaltijdsoep moet goed dik zijn. Doe de gekookte ribbetjes erbij en goed omroeren

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha