BouiIlabaisse.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie1 gesnipperde ui1 venkelknol schoongemaakt en in dunne reepjes 1 prei schoongemaakt en in ringetjes1 halfgrote rode peper zonder zaadjes en fijngehakt 10 draadjes saffraan1 eetlepel kokend water1 blik (400 g) gepelde tomaten ruw gehakt2 l visbouillon500 g stevige visfiIet met vel (mul
  • poon
  • red snapper)in blokjes2 x 300 g ongekookte kleine krabben schoongemaakt en elk in 6 stukken12 middel grote gamba's(450 g) gepeld maar met staart8 sint-jakobsschelpen geopend2 eetlepels gehakte bladpeterselie

Bereidingswijze

Verhit een ruime steelpan op halfhoog vuur. Voeg olie, ui, venkel, prei en rode peper toe en fruit 6 minuten of tot alles goudbruin is. Doe ondertussen de saffraan in een hitte bestendig kommetje, giet er het kokende water op en laat 5 minuten staan. Doe tomaten, saffraan en bouillon in de pan. Breng aan de kook, temper het vuur en laat 10 minuten trekken. Voeg de visfilet, stukken krab, gamba's en sint-jakobsschelpen bij de bouillon en laat 2 minuten pruttelen. Roer er de peterselie door en serveer in diepe borden, eventueel met wat rouille en croutons.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha