BOUILLONFONDUE MET VIS

Ingrediënten

  • ca 1 kg visgraten
  • 1 ui
  • in ringen
  • 1 takje tijm
  • 3 peterseliestelen
  • 150g dunne rijstnoedels
  • sprietjes bieslook
  • 1 kleine courgette
  • in heel dunne repen
  • 200g verse zalm
  • in lange dunne repen
  • 500g rauwe garnalen
  • 200g zeeduivel of zeewolf
  • in plakjes
  • 200g tonijnfilet
  • in repen
  • 200g inktvisringen
  • 2-3 struikjes Shanghai paksoi
  • 4-5 lente-uitjes in reepjes

Bereidingswijze

Leg de visgraten met ui, tijm en peterseliestelen in een grote pan. Voeg circa 1,5 liter water toe en breng dit aan de kook. Laat de bouillon circa 25 min. tegen de kook aan trekken (niet langer dan 30 min., anders wordt de visbouillon tranig) Zeef de bouillon.Bereid de noedels, snijd ze in stukjes en vorm er bosjes van, samengebonden met een spriet bieslook. Rol de plakjes courgette en de repen zalm op tot rolletjes. Pel de garnalen, maar laat het staartstukje eraan zitten. Verwijder de zwarte darm op de rugzijde van de garnaal. Schenk de bouillon in een fonduepan en houdt hem warm op een rechaud. Gebruik aan tafel kleine metalen netjes en laat daarin de ingredienten garen in de bouillon. MIERIKSWORTELROOM: klop 2 dl slagroom tot yoghurtdikte. Roer er 1-2 tl geraspte mierikswortel en 1-2 el geraspte sinaasappelschil door. MOSTERD-DILLESAUS: Roer 2 el mosterd, 1 el witte wijnazijn en 15-20g suiker door elkaar. Schenk er voortdurend kloppend langzaam 1 dl maisolie bij. Breng op smaak met zout en peper en 2 el fijngesneden dille.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha