Bourgondisch stoofvlees

Ingrediënten

  • 1 kilo doorregen runderlappen in niet te kleine blokjes -
  • 2 eetlepels bloem -
  • 1 eetlepel boter -
  • 1 eetlepel olijfolie -
  • 125 gram spekreepjes -
  • 1 grofgehakte ui -
  • 1 teentje knoflook fijngehakt -
  • 4 dl rode wijn -
  • 1 eetlepel tomatenpuree -
  • kruidenboeket van laurier
  • peterselie en tijm -
  • 1 flesje Maggi Vloeibare Rundvleesjus -
  • 2 eetlepels peterselie

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper en bestuif met bloem Verhit in een braadpan boter en olie, bak hierin de spekreepjes 5 min. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin Laat de ui en knoflook meebakken. Voeg de wijn, 2 dl water, de tomatenpuree en het kruidenboeket toe en breng aan de kook Laat het vlees afgedekt in ruim 2 uur heel zachtjes gaarstoven Neem het kruidenboeket uit de pan, voeg een kneepje Maggi Vloeibare Rundvleesjus toe aan de saus. Roer voor het opdienen de peterselie erdoor.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1426x

Jouw laatst bekeken recepten