Brabantse erwtensoep van mijn moeder

Ingrediënten


Bereidingswijze

Zet de hamschijf en de platte ribben met 6 bouillonblokjes en twee liter water op het vuur. Laat het twee uur zachtjes koken. Haal Daarna het vlees uit de pan en haal de botten eruit.Snij daarna het vlees in kleine stukjes. Doe het vlees terug in de pan en doe de erwten erbij. Roer regelmatig anders bakken de erwten aan!!! Voeg na ongeveer een kwartier de wortelen toe en een kwartier later de prei. Laat het geheel nog een uur opstaan. Klaar!!!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Gebruiker reactie

jan van hal

11 dec 2014 om 06:11

In erwtensoep hoort zeker uien in te zitten elke liter 1. Knolselderij 1 op 5L in blokjes snijden. Op 5 L 3 a 4 grote aardappels.
Ook varkens hielen op 5L 2 grote. Rip Karbonade,
probeer eens een koeien tong gewoon meekoken naar een uur vel eraf halen dan het vlees in blokjes snijden.
een blok spek meekoken ongeveer 40min. Eruit halen koud laten worden. Daarna als je gaat eten de spek in schijven snijden op ( ik vind licht bruin roggebrood lekker ) daar opleggen eventueel met mosterd erop. Dan heb je echte brabantse erwten soep. Wat u op schrijft kan ook maar is geen volledige maaltijd. Goedkoop soepje noem ik zoiets.
grote pan maken afkoelen invriezen. Eet smakelijk

mvg, Jan

Reageer zelf op dit recept

kaptcha