Broccoli-souffle

Ingrediënten

  • 2 dozen broccoli van 300gr. (diepvries)
  • een kwart liter melk
  • 1 gesnipperde ui
  • 100 gr. gehakte gemengde gezouten noten
  • 4 eieren
  • twee en een halve eetl. boter
  • 4 eetl. bloem
  • 3 eetl. geraspte oude kaas
  • peper en zout.

Bereidingswijze

Broccoli in stukjes snijden, eieren splitsen en de oven voorverwarmen op 200 ?C. En de ovenschaal invetten.De broccoli koken volgens de aanwijzing op de verpakking. 1 1/2 dl. van het kookvocht in de mengerbeker doen en de melk erbij gieten. De ui in de boter glazig fruiten, bloem erdoor roeren en alroerend het melkmengsel erbij gieten. Eierdooiers door de gebonden saus roeren. De broccoli, noten en kaas toevoegen en goed door elkaar heen mengen. Dit op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig door het broccolimengsel scheppen. Dit mengsel overdoen in de ovenschaal. De schaal in het midden van de oven plaatsen en in 30 min. gaar en bruin bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha