Broccolitaart met kaas en noten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Laat 6 plakjes deeg voor hartige taart (Koopmans) ontdooien. Verwarm de oven voor op 220?C (hetelucht 200?C). Hak 50g walnoten grof. Snij 500g broccoli in roosjes, laat ze in kokend water ca. 4 minuten een beetje gaar worden en spoel ze koud. Pel en snipper 3 sjalotjes. Vet een springvorm (? 24cm) in en bestrooi deze met bloem. Bestuif een werkvlak met bloem, leg de plakjes deeg op elkaar en rol het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm. Bekleed de vorm met het deeg en verdeel de noten, broccoli en de sjalot erover. Brokkel er 100g gorgonzola over. Klop 3 eieren los met 250ml slagroom en breng op smaak met voldoende zout en peper. Laat de taart midden in de oven in ca. 40 minuten gaar worden en dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 578x

Jouw laatst bekeken recepten