Bryani rundvlees

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Snij 250 gram van de ui, en leg deze appart. Hak de rest fijn. Snij het vlees in grote dobbelstenen. 2. Hak de knoflook en gember, en pureer het hierna. 3. Verhit 60 ml olie in een pan met dikke bodem of ovenschaal en bak de gesneden ui, ongeveer in 10 min. knapperig.. ondertussen goed roeren. Gebuik een schuimspaan en leg ze op keukenpapier. 4. Bak in de zelfde olie, op hoge temperatuur, de komijn zaden, de knoflook en de gehakte uien, tot de uien zacht zijn. 5. Doe de stukjes vlees erbij tot ze een beetje gebakken zijn. Doe een deksel op de pan en laat het geheel nog even 5 min. zachtjes sudderen. 6. Roer in 250 ml water, de yoghurt, zout, garam masala en het laurierblad, dan de pan weer toedekken en zachtjes aan de kook brengen. Zet het vuur laag en laat sudderen voor ong. 45 min. tot alle vocht is verdampt en het vlees zacht is. 7. Haal de pan van het gas, en roer de room erdoor, de gebakken uitjes en de gehakte koriander blaadjes. Zet het geheel even apart. 8. terwijl het vlees suddert, de rijst in een andere pan, in de hete olie doen. Voeg de komijn, de peulen en de kruidnagelen en de kaneel toe. 9. Als de zaden gaan spetteren en de rijst doorweekt is met olie, voeg dan 750 ml water toe en breng het aan de kook.Doe een deksel op de pan en temper het vuur en laat het 8 min. sudderen tot het vocht is opgenomen en de ingredienten zacht zijn. 10. Doe intussen de saffraan draden in warme melk. 30 min. voor je wilt serveren, de oven op 150 graden zetten. 11. Doe de helft van het vleesmengsel in een ovenschaal met deksel. Doe de helft van de rijst hierover. Hierover het vlees en weer een laag rijst. Schep de saffraan er over en laat het geheel nog een half uur in de oven bakken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha