bryani/briani

Ingrediënten

  • een kip in stukken
  • half gaar
  • 3 aardappels in stukken
  • 1/4 tl koenjit
  • 1/2 kopje gesmolten ghee of boter
  • 2 grote uien
  • in stukjes
  • 1 kopje yoghurt
  • 1 th.l. knoflookpoeder
  • 1 th.l. gemberpoeder
  • 1/2 th.l. kaneelpoeder
  • 1/2 th.l. kruidnagelpoeder
  • 4 kardemonpeulen ( gekneusd)
  • 1/2 th.l. tumeric poeder
  • 2 th.l. komijn
  • 4 th.l.gehakte mint blaadjes
  • 6 th.l. gehakte koriander blaadjes
  • 2 groene chilie pepers
  • zout of bouillonblok (kip)
  • 500 g basmati rijst ( gekookt in zout water met een kaneel stokje en een paar kruidnagelen)
  • wat safraan draden

Bereidingswijze

doe het zout en de helft van de koenjit bij de aardappelen. Roer goed en bak ze 2 minuten in de boter of ghee. Haal ze eruit. Nu de uien in de boter bruinbakken, en hou ze apart. Doe de half gare kip in een schaal. De aardappelen en alle ingredienten behalve de ui, koenjit en safraan toevoegen. Doe er een 1/4 kopje water bij en doe er wat zout in. Roer goed doorelkaar. Verdeel dit over de helft van de rijst. Als laatste de helft van de gefruite ui en boter toevoegen. Doe de rest van de overgebleven koenjit in een 1/4 glas warm water. Roer de safraan erdoor. Doe het gele mengsel over het rijst mengsel. Doe de overgebleven rijst over de bovenlaag, en voeg overgebleven uien, boter en koenjit toe. Voeg de yoghurt toe Doe een deksel op de pan en laat het sudderen tot alle vocht opgenomen is.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 534x

Jouw laatst bekeken recepten