Bucatini met Marokkaanse lamssaus

Ingrediënten

  • 375 gram bucatini - 2 theelepels olijfolie - 1 kleine bruine ui - 1 theelepel geperste knoflook uit een flesje - 500 gram lamsgehakt - 1 theelepel gemalen komijn - 1/2 theelepel cayebbepeper - 1/2 theelepel gemalen kaneel - 2 eetlepels tomatenpuree - 830 gram tomaten uit blik - 1 grote courgette - 2 eetlepels gehakte munt

Bereidingswijze

Snipper de ui fijn. Hak de courgette grof. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met kokend water zonder deksel en laat het uitlekken.Verhit intussen de olie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak het tot de ui zacht is. Voeg het lamsgehakt toe en roerbak tot het vlees van kleur verandert. Voeg dan de komijn, cauennepeper en kaneel toe. Roerbak het tot de geuren vrijkomen. Voeg de tomatenpuree, tomaten met sap en courgette toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat het 15 minuten zonder deksel sudderen tot de saus lichtjes bindt. Roer de munt erdoor. Serveer de pasta met de saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 621x

Jouw laatst bekeken recepten