Butter chicken curry

Ingrediënten


Bereidingswijze

Uien en knoflook pellen en fijnsnipperen. De cashewnoten in de keukenmachine tot poeder malen en in een kommetje apart zetten. In een pannetje met een klein laagje water de ui- en knoflooksnippers in ? 5 minuten zacht koken, het mengsel dan overdoen in de keukenmachine en het pureren. Vervolgens de gepelde tomaten laten uitlekken en in de keukenmachine met de yoghurt, het paprikapoeder, de slagroom, de suiker en de maizena pureren. De kipfilet in 6 a 8 stukken snijden en droogdeppen met keukenpapier. In een (braad)pan de boter verhitten (niet bruin laten worden) en djinten en gemalen koriander ? 2 minuten al roerend zachtjes bakken. Dan het gember-, chili- en cashewnootpoeder toevoegen en dit ? 4 minuten zachtjes meebakken. De ui-knoflookpuree toevoegen en nog ? 2 minuten bakken. Dan de kipstukken toevoegen en goed omscheppen, zodat alle kanten met massala (specerijenmengsel) bedekt zijn. Kokosmelk en zout naar smaak toevoegen en 5 a 8 minuten koken tot de kip bijna gaar is Het tomatenmengsel toevoegen en aan de kook brengen. Het gerecht onafgedekt ? 20 minuten zachtjes laten koken, af en toe doorroeren. De koriander erboven fijn knippen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha