Butter Chicken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets Marinade:1 theelepel curcuma1 theelepel gemalen komijn1 theelepel garam masala1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) (zonnebloem)olie1 dl yoghurt Saus:1 ui1 teentje knoflook stukje verse gemberwortel
  • ca. 2 cm30 gr cashewnoten1 theelepel curcuma1 theelepel gemalen komijn1 theelepel gemalen koriander 2 theelepels garam masala (Indiaas kerriemengsel)1 eetlepel tomatenpuree4 dl kippenbouillon (van tablet)2 eetlepels amandelschaafsel1 eetlepel vloeibare honing30 gr gewelde rozijnen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in grote stukken. Meng de curcuma, komijn, garam masala, koriander en 1 eetlepel olie door de yoghurt. Voeg de stukken kip toe. Meng en laat afgedekt een nacht in de koelkast marineren.Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Maal de cashewnoten fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember lichtbruin. Voeg de curcuma, komijn, koriander, garam masala en tomatenpuree toe en bak ca. 1 minuut mee. Blus af met de bouillon en laat het geheel ca. 15 minuten zachtjes koken. Voeg de cashewnoten, amandelschaafsel, honing, rozijnen en kookroom toe en kook ca. 2 minuten mee. Verhit 2 eetlepels olie in een andere pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de saus toe en laat de kip in ca. 10 minuten gaar sudderen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 692x

Jouw laatst bekeken recepten