Californische rijstschotel

Ingrediënten


Bereidingswijze

Wel de rozijnen.Kook de rijst in water met zout en saffraan of geelwortel gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen het vlees in repen van ca. 1 cm. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes van ca. 1 cm. Verhit boter en olie in een wok of braadpan en bak de stukjes vlees rondom lichtbruin. Roer de bleekselderij door het vlees en roerbak alles ca. 5 min. Voeg de rozijnen toe en roerbak alles nog ca. 5 minuten tot groenten en vlees gaar zijn. Giet intussen de mango af en vang het sap op. Schep de gekookte rijst en een scheutje mangosap door het groente-vleesmengsel, voeg de sperziebonen toe en laat alles door en door heet worden; roer regelmatig. Voeg naar smaak zout, peper en kaneel toe. Leg een krans van mangoschijfjes op de rijst en strooi de zonnebloempitten erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

1 1

Reacties op dit recept

Lekker recept heb ik wel eens gemaakt. Gauw weer een keer maken. Liefs anne

Reageer zelf op dit recept

kaptcha