Canadese kalkoenragout

Ingrediënten


Bereidingswijze

-water, wijnazijn en zout aan de kook brengen -als het kookt, de bouten erin doen en op een zacht vuur circa 70 min laten koken, tot het vlees gaar is (het moet dan makkelijk van de bouten loslaten) *intussen de wortel,peterseliewortel, knolselder, prei en peterselie wassen, schoonmaken en zonodig schillen en in kleine stukken snijden en alles halverwege de kooktijd mee in de pan doen*als de kalkoen gaar is uit de pan nemen en de bouillon door een zeef gieten -in de hete boter van de pan de blokjes spek glazig bakken en de ui toevoegen en lichtbruin fruiten -dan paprikapoeder, geraspte citroenschil en tomatenpuree toevoegen, mengen en 1 min mee laten sudderen -dan 3/4 liter van de bouillon erbij doen en op een flink vuur (zonder deksel), tot de helft laten inkoken -intussen de kalkoen van benen ontdoen en het vlees in kleine reepjes snijden -doe het vlees in de pan -de bloem met iets water aanlengen in een kom en de jus goed roerend ermee binden -klop de slagroom lobbig in een kom -vlak voor serveren de room met het citroensap door de ragout roeren

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

5 1

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1063x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten