Cannelloni gevuld met spinazie en gehakt

Ingrediënten

  • 100 g bloem (gewone)
  • 4 eieren ( 3 voor het beslag en 1 voor bij de spinazie)
  • 1/8 liter water (125 ml)
  • 200 gram gemengd gehakt
  • 250 gram rauwe spinazie
  • Oregano
  • oregano.html" itemprop="name">marjolein
  • en of andere Italiaanse kruiden naar smaak.(Ik gebruik ongeveer 1 theelepel van elk- gedroogd en als ik vers heb dan van elk 1 eetlepel.)
  • ongeveer 5 eetlepels paneermeel.
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • klontje boter.(om de ovenschaal in te vetten en wat voor over het gerecht)
  • gemalen of geraspte kaas (beetje pittig)
  • zout en versgemalen peper naar smaak.
  • olijfolie
  • 2 (of meer) teentjes knoflook.(uitgeperst)

Bereidingswijze

oven voorverwarmen op 220 C. (conventionele oven) Hete lucht ongeveer 200.) Met meel, zout, 3 eieren en het water een beslag maken, 2 uur laten rusten. (geen flauw idee waar dat voor nodig is maar het staat in het recept en daarom doe ik het) ONDERTUSSEN; Het gehakt met de fijngehakte (RAUWE) spinazie, knoflook en de kruiden eventjes braden in wat olie.(Tot het gehakt rul is en de spinazie wat geslonken is) LATEN AFKOELEN.(anders brandt je je handen en stolt het ei!)als het (bijna) afgekoeld is het gehakt, spinazie mengsel met 1 ei, paneermeel, en tomatenpuree samen kneden. (Moet geen bal worden hoor gewoon zo dat het vocht gebonden is) Dan als het pannenkoekbeslag goed is,in hete olie kleine dunne pannenkoekjes bakken. De pannenkoekjes met dit mengsel bestrijken, (de buitenste rand niet bestrijken) en dichtrollen,met de naad naar beneden in een beboterde vuurvaste schaal schikken, er klontjes boter op leggen en bestrooien met de kaas. In ongeveer 20-30 minuten zijn ze goudbruin.(hangt van je oven af dus kijk af en toe)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha