Capucijners met spek en uien

Ingrediënten

  • 400-500 g. gedroogde capucijners
  • zout
  • 1 klein laurierblad of 1 takje verse tijm
  • 2-3 grote stevige uien; 3 etl. bloem
  • gezeefd; 3 th.l. pitige paprikapoeder (Rosen);150-200 g. mager gerookt spek of bacon in plakken
  • in dunne reepjes gesneden; 3 eetl. fijngehakte (blad) peterselie.
  • 1 eetl. fijngesneden bieslook 1/2 eetl. fijngehakte bladselderij;(zonnebloem)olie voor het frituren.

Bereidingswijze

Neem gedroogde capijners. Spoel ze enkele malen in ruim koud water. Voeg zoveel water toe dat de peulvruchten een flink stuk onder water liggen. Laat ze 10-12 uur weken.Kook de capucijners in ca. 50 min. gaar. Laat de bonen op een zeef uitlekken en opdrogen. Verwijder het laurierblad. Snijd de uien in smalle ringen. Haal de ringen los. Schep bloem en paprikapoeder in een grote zak en voeg de uienringen er aan toe. Schud alles zolang tot de uienringen aan allle kanten met een bloemlaagje zijn bedekt. Laat de spekreepjes in een hete droge koekenpan goudbruin en knapperig bakken. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep de bonen door het hete spekvet, strooi er wat peper over en laat ze door en door warm worden. Schep vlak voor het opdienen de spekjes en de kruiden erdoor. Verhit de olie en laat de uienringen er, in gedeelten, niet langer dan 1 min. in bakken. Schep ze uit de olie en laat ze even op keukenpapier uitlekken. Strooi er een eetje zout over. Schep de peulvruchten met spekjes en tuinkruiden in het midden op voorverwarmde schaal. Leg de gefrituurde uienringen er bovenop.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 657x

Jouw laatst bekeken recepten