Caribische vismoten met grote garnalen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 6 fijngesnipperde sjalotjes
  • 2 teentjes fijngesnipperde knoflook
  • 12 spaans pepertjes
  • van zaadjes ontdaan en fijngesneden
  • een blik gepelde tomaten
  • 2 limoenblaadjes
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl pimentkorrels
  • gekneusd
  • sap van 2 limoenen
  • 1 flinke scheut palmsuiker
  • 4 kabeljauwmoten
  • 2 el kruidenbitter
  • zout naar smaak
  • lekker royaal fijngehakte verse koriander
  • 10 grote garnalen
  • gepeld en van darmkanaal ontdaan. Staartje laten zitten.

Bereidingswijze

Fruit in de olijfolie de sjalotjes tot ze zacht zijn. Knoflook en spaanse peper toevoegen en eventjes meebakken. Dan tomaten, laurierblad, cayennepeper, piment, limoensap, palmsuiker en zout erdoor roeren. Dit mengsel een kwartiertje laten pruttelen. De kabeljauwmoten in de saus leggen en wat van de saus over de vis scheppen. Met het deksel op de pan de vis in 10 minuten gaar laten worden in de saus. De laatste 3 minuten de garnalen erbij doen. De vis op voorverwarmde borden scheppen. De kruidenbitter door de saus roeren en eventjes laten doorkoken. De saus over de vis scheppen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 617x

Jouw laatst bekeken recepten