Casselerrib met ananas

Ingrediënten


Bereidingswijze

Voor het deeg: De zuurkool in een kaasdoek wikkelen, uitpersen, het sap opvangen en indien nodig met warm water aanvullen tot 5 dl. Bloem met het sap mengen, met een theedoek afdekken, en een nacht bij kamertemperatuur laten wellen. De zuurkool fijnhakken, al roerend in een pan verhitten tot alle vocht verdampt is 1 el honing erdoor roeren, af laten koelen. De gist met het lauwe water mengen, met het bloemmengsel, de zuurkool, volkorenbloem en 1 el zout tot een stevig deeg kneden. Van het deeg een bal vormen, deze afgedekt op een warme plaats laten rijzen (ongeveer 3 uur). Het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap uitrollen, waarin de gevulde casselerrib gerold kan worden.voor de vulling: De casselerrib op regelmatige afstanden zo insnijden dat vlees aan de onderkant nog aan elkaar zit. De ananas schillen, overdwars in 12 plakken snijden, de harde kern eruit snijden, de plakken ananas in de insnijdingen steken. Het deeg om het vlees wikkelen, de naden stevig dichtdrukken. Het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat leggen, middenin de oven schuiven. Oven op: ongeveer 225 C Baktijd: ongeveer 100 minuten

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha