Cassoulet francais

Ingrediënten

  • 250 gram hamlappen -
  • 250 gram rundersaucijzen -
  • 2 uien -
  • 2 vleestomaten -
  • 3 eetlepels olijfolie -
  • peper en zout -
  • 100 gram magere gerookte spekblokjes -
  • 2 teentjes knoflook -
  • 1 pot of blik witte bonen a 800 gram -
  • 1 dl droge witte wijn -
  • 2 laurierblaadjes -
  • 4 kruidnagels -
  • 2 eetlepels tomatenpuree -
  • 2 sneetjes oud witbrood

Bereidingswijze

Snijd de hamlappen in dobbelstenen. Prik de rundersaucijsjes op enkele plaatsen in. Pel de uien en snipper ze. Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in heet water en pel ze. Verwarm de oven voor op 170?C.Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de hamlappen en de saucijsjes in 4 minuten lichtbruin. Bestrooi het vlees met peper en zout. Schep het uit de pan en zet het apart. Bak de spekblokjes met de uien en geperste teentjes knoflook. Voeg de in vieren gesneden tomaten toe met witte bonen, wijn, laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn en tomatenpuree. Schep het vlees erdoor en zet het gerecht afgedekt 45 minuten in het midden van de oven. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels. Verkruimel het brood, strooi het de laatste 10 minuten over het gerecht en laat het zonder deksel lichtbruin worden. Presenteer stokbrood en een frisse komkommersalade bij dit gerecht.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 646x

Jouw laatst bekeken recepten