Cassoulet (Franse eenpansschotel)

Ingrediënten

  • -500 g witte bonen
  • -75 g gerookt spek
  • -3 uien
  • -1 knoflookteentje
  • -100 g ontvelde tomaat
  • -75 g knoflookworst
  • -1 winterwortel
  • -1 mergpijp
  • -250 g lamsbout met been
  • -1 laurierblaadje
  • -1 mespuntje tijm
  • -peper en zout
  • .

Bereidingswijze

*Laat de bonen 12 uur weken. *Giet ze af en kook ze een uur in vers water met de bestoken ui en de mergpijp. *Bak ondertussen de blokjes spek langzaam uit. *Haal het spek uit de pan en bak het lamsvlees rondom aan. *Hou dit ook apart.*Fruit de gesnipperde ui, wortel en de knoflook in het vet. *Voeg laurierblaadje, tijm, tomaten, vlees en het spek toe. *Doe er zoveel van het bonenkookvocht bij tot het onderstaat en sudder zachtjes anderhalf uur tot het vlees gaar is. *Doe bonen, knoflookworst en vlees in een vuurvaste aardewerken casserol, bestrooi met paneermeel. *Zet de casserol in een oven op 150 graden Celsius. *Breek met een lepel het ontstane korstje na 20 minuten. *Herhaal dit nog enige malen, en bedruip het oppervlak met achtergehouden kooknat. *Na 2 uur is de cassoulet klaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha