Champignonragout met paprika en prei

Ingrediënten

  • 1/2 rode paprika
  • 1 prei
  • 400 gr champignons
  • 50 gr boter
  • 40 gr bloem
  • 1/2 theelepel paprikkapoeder
  • 2 dl kippebouillon(mag van een tablet)
  • 1/2 dl witte wijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels bulgaarse youhourt(op keukentemperatuur)

Bereidingswijze

maak de paprika schoon,snij in blokjes maak de prei schoon,snij in ringen van een 2 mm maak de champignons schoon snij in vierensmelt de boter ,doe preiringen en paprika in de pan stoof ze een 7 ' op een matig hoog vuur. draai het vuur hoger,voeg de champignons toe en laat 3 ' meebakken. roer de bloem en het paprikapoeder erbij,demper het vuur en laat het mengsel een 3' zacht pruttelen roer met kleine scheutjes de wijn en de bouillon bij goed roeren tot het dik wordt. laat nog een 5' zacht pruttelen roer er de mosterd door en breng op smaak neem de pan van het vuur en roer er de youhourt door

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha