Champignons met kip en asperges
Ingrediënten
- 500 gram kleine champignons -
- 2 middelgrote uien -
- 1 teentje knoflook -
- 400 gram asperges in stukjes -
- 250 gram kipfilet -
- 1 dl. witte wijn -
- 1 dl. vleesbouillon -
- 1 theelepel milde kerriepoeder -
- 3 druppels tabasco -
- zout en peper -
- 3 eetlepels room
Bereidingswijze
De champignons schoonmaken. De uien en de knoflook snipperen. De asperges koken en laten uitlekken, 1 dl. vocht bewaren.
Het kippevlees in zeer dunne reepjes snijden. De olie verhitten in een braadpan en de uien en knoflook goudgeel bakken. Dan de reepjes kip toevoegen en 1-2 min meebakken.
De champignons toevoegen met het bewaarde aspergevocht, de wijn en bouillon. Het geheel op smaak brengen met kerriepoeder, tabasco, zout en peper. De pan sluiten, de inhoud aan de kook brengen en 6 min. zachtjes laten pruttelen.
In de laatste minuten de asperges toevoegen. Vlak voor het opdienen van het vuur af en de room er voorzichtig door roeren. Heerlijk gerecht met aardappelpuree of rijst.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 594x
Jouw laatst bekeken recepten
Populaire recepten van vandaag
- Macarons
- Samurai Saus
- Smeuiige camembert uit de magnetron
- De te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Kalkoen uit de römertopf, gevulde
- Paddestoelen-zuurkool-stamppot met blauwaderkaas
- Gestoofde kalfsschenkel uit de Romertopf
- Heerlijk verse room Bospaddestoelensoep
- Gestoofde kalkoenbouten
- Rollade uit de romertopf.