Charlotte met drie soorten kaas

Ingrediënten

  • -4 dl melk
  • -1 eetlepel boter
  • -6 sneetjes oud volkorenbrood
  • -4 eieren (gesplitst op kamertemperatuur)
  • -150 ml koffieroom
  • -60 g Goudse kaas
  • -60 g grof geraspte Emmentaler
  • -30 g blauwschimmelkaas (verkruimeld)
  • -mespunt versgemalen witte peper en een snufje nootmuskaat

Bereidingswijze

-verwarm de oven voor op 175?C -verwarm de melk in een pan tegen de kook aan -vet een ovenschaal in met boter-snij 4 sneetjes brood schuin doormidden -en de overige sneetjes in blokjes -dompel de halve sneetjes brood op een schuimspaan kort in de hete melk en bekleed de rand van de vorm er dakpansgewijs mee -roer de blokjes brood door de rest van de melk -meng in een kom de eierdooiers met de koffieroom, de broodblokjes met de melk en alle kaas -kruiden met peper en nootmuskaat -klop in een kom met de mixer een stevig schuim van de eiwitten -spatel het eiwit door de kaasmassa -giet de massa over het brood in de vorm -bak in de hete oven 25 a 30 min goudbruin -als een in het midden gestoken mes er droog uitkomt, meteen serveren

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha