Charlotte met drie soorten kaas
Ingrediënten
- -4 dl melk
- -1 eetlepel boter
- -6 sneetjes oud volkorenbrood
- -4 eieren (gesplitst op kamertemperatuur)
- -150 ml koffieroom
- -60 g Goudse kaas
- -60 g grof geraspte Emmentaler
- -30 g blauwschimmelkaas (verkruimeld)
- -mespunt versgemalen witte peper en een snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
-verwarm de oven voor op 175?C
-verwarm de melk in een pan tegen de kook aan
-vet een ovenschaal in met boter-snij 4 sneetjes brood schuin doormidden
-en de overige sneetjes in blokjes
-dompel de halve sneetjes brood op een schuimspaan kort in de hete melk en bekleed de rand van de vorm er dakpansgewijs mee
-roer de blokjes brood door de rest van de melk
-meng in een kom de eierdooiers met de koffieroom, de broodblokjes met de melk en alle kaas
-kruiden met peper en nootmuskaat
-klop in een kom met de mixer een stevig schuim van de eiwitten
-spatel het eiwit door de kaasmassa
-giet de massa over het brood in de vorm
-bak in de hete oven 25 a 30 min goudbruin
-als een in het midden gestoken mes er droog uitkomt, meteen serveren
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 819x