Chateaubriand Stroganoff

Ingrediënten

  • 4 bieflapjes ca. 150 gr - 2 uien - 2 eetl wodka - 1 blikje tomatenpuree ca 70 gr - zout - peper - 1 theel cayennepeper - 1 deciliter rode wijn - 1 tablet vleesbouillon - 3 eetl slagroom - 60 gram boter - 1 deciliter warm water

Bereidingswijze

Pel de uien en snipper ze fijn. laat in een koekenpan 20 gr boter smelten en bak hierin de uien glazig. Roer de wodka en de tomatenpuree erdoor. Voeg de cayennepeper, rode wijn, het warme water en het bouillontables toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus niet meer koken. Voeg de slagroom toe en laat de saus op een zacht vuur licht binden. Verhit intussen in een andere koekenpan e rest van de boter en bak op en hoog vuur de bieflapjes in ca 5 min aan beide kanten bruin. Snijd het vlees in plakjes en leg ze op de voorverwarmde schaal en giet de saus erover.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha