CHIANG-pao-Chi-Ting

Ingrediënten

  • 1 pond kipfilet;1 eetl.maizena;1 eetl.rijstwijn;1 eetl.sojasaus(zoet)
  • zonnebloemolie;1 middelgrote groene spaanse peper(van pitten ontdoen);1/2 blikje waterkastanjes(in kl.stukken gesneden);1/2 doosje champions(gesneden);zout en (suiker eventueel);2 eetl.hoisin-saus;2 eetl.geroosterde cashewnoten of amandelen.

Bereidingswijze

Kipfilet in kl. stukjes snijden in een kom doen en besprenkelen met maizena, zodat alle stukjes kip gelijkmatig met de maizena worden bedekt. Dan de rijstwijn en sojasaus er bij en goed doorschudden. Olie in een wok verhitten en de pepers, waterkastanjes, champions en zout roerbakken.(ongeveer 3 min.) Alles weer uitscheppen en op een schotel leggen. plm. 3 eetl.olie verhitten en de gemarineerde kipstukjes enkele minuten roerbakken totdat ze wit en stevig worden. Daarna de Hoisinsaus er bij doen, roer goed door de kipstukken, doe dan de apart gezette groenten erbij en kook alles nog 1 minuut door. Doe er nu de cashewnoten bij en braad die nog even mee. Serveer daarna op een warme schaal.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha