Chicken Kiev (gevulde kipfilet)

Ingrediënten


Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilets doormidden zodat er 4 stukken ontstaan neem plasticfolie (huishoudfolie) , leg het vlees ertussen en sla het plat (met bijvoorbeeld een deegroller)zodat ze ongeveer dubbel zo groot worden, DOE DIT NIET ALS JE KWAAD BENT want je moet niet te hard slaan!. Je kan dit natuurlijk ook door de poelier laten doen.Leg de kip,afgedekt, in de koelkast. 2. Roer de boter zacht, voeg de knoflook, peterselie en citroensap toe. Leg de boter op plastic folie en maak er een rolletje van. Leg in de koelkast zodat het hard kan worden.3. Nadat het hard is geworden verdeel je de boter in 4 gelijke delen. Plaats de porties in het midden van de kip (kalkoen of snitzel) en vouw het vlees er om heen. Zorg dat de boter goed verpakt zit. Steek het eventueel vast met een prikker. 4. Wentel het ?pakketje? eerst door de bloem -dan door het ei- dan door het kruim. Herhaal de twee laatste handelingen om er zeker van te zijn dat de pakjes goed ?verzegeld? zijn. 5. Verhit frituurvet of olie op 180?C. Frituur de pakjes voor 7-10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn. Dunne snitzels b.v. hebben korter nodig anders worden ze taai. Als je niet wilt frituren dan braad je de stukken gevuld vlees in de koekenpan, het ligt aan de dikte van het vlees, maar ongetwijfeld zal je weten hoe lang het moet!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha