Chicken with corn

Ingrediënten

  • -1 panklaar haantje
  • -40 g boter
  • -zout en witte peper
  • -1 blik mais (500 g)
  • DE SAUS:
  • -30 g boter en 30 g bloem
  • -1/8 l melk en 1/8 l koffieroom
  • -2 eierdooiers
  • -zout en witte peper
  • -mespuntje geraspte nootmuskaat
  • -2 eiwitten
  • -2 eetlepels paneermeel
  • -20 g boter

Bereidingswijze

-verdeel het haantje in 4 en smeer in met peper en zout -de boter in de pan verhitten en de stukken kip goudbruin aanbakken -doe met de braadboter over in een vuurvaste schaal -verdeel de mais met circa 4 eetlepels van het nat over en rondom de kipSAUS: -smelt de boter uit tot het schuim weg is en roer de bloem er dan onder en laat een beetje bruinen -laat even wat afkoelen en terug op het vuur de melk al roerend erbij doen -laat 5 min zacht doorkoken al roerend -de room met de eierdooiers, zout, peper en nootmuskaat mengen en flink roerend bij de hete saus gieten; goed roeren maar niet meer laten koken -klop de eiwitten apart stijf en spatel ze door de hete saus -verdeel de saus over de kip en de mais -strooi het paneermeel er gelijkmatig over -her en der een klontje boter op leggen -schuif in de hete oven in het midden BAKTIJD= 45 min op 200?C

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 512x

Jouw laatst bekeken recepten