Chinese rijst met kip

Ingrediënten

  • 350 gr langkorrelig witte rijst (basmati)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 350 gr kipfilet
  • 1 rode paprika
  • zaadlijsten verwijderd in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika
  • zaadlijsten verwijderd in reepjes gesneden
  • 1 grote Spaanse peper
  • zaadjes verwijderd in smalle reepjes gesneden of fijngehakt
  • 1 middelgrote wortel
  • grof geraspt
  • 150 gr tauge
  • 6 lente-uitjes in ringen
  • plus extra ter garnering

Bereidingswijze

Doe rijst en kurkuma in een grote pan watermet een snufje zout en kookde rijst in ca. 10 minuten beetgaar. Laat de rijst goed uitlekken en druk overtollig vocht eruit met keukenpapier.Verhit de zonnebloemolie in een grote voorverwarmde wok. Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze op hoog vuur tot de kip goudbruin begint te worden. Voeg paprika's en peper toe en roerbak 2-3 minuten. Doe de rijst beetje bij beetje in de wok en schep alles na elke toevoeging goed om. Voeg wortel, tauge en lente-uitjes toe en roerbak het geheel 2 minuten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 485x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten