Chinese vleesreepjes met Sweet & Sour groenten en

Ingrediënten

  • *400 gr vleesreepjes *Conimex Wok Marinade *400 gr (witte) rijst *8 eetlepels ongezouten cashewnoten *Conimex Wok Olie *600 gr Chinese wokgroenten

Bereidingswijze

Meng de vleesreepjes met 5 eetlepels wok marinade. Laat het 3 minuten staan om te marineren. Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd). Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden en schep geregeld om. Hak 3 eetlepels cashewnoten grof. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de vleesreepjes ca. 1 minuut. Wok de groenten 3 minuten mee. Voeg 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut. Schep de gehakte cashewnoten en de rijst erdoor en wok nog 2 minuten. Schep het gerecht in 4 diepe borden of kommen. Garneer met de rest van de cashewnoten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha