Chinese zoetzure kip met Chinese kool en mango.

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet;
  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur;
  • Conimex Wok Olie;
  • 1/2 zak (250 g) Conimex Mie (nestjes);
  • 1 Chinese kool;
  • 1 (rijpe) mango;
  • 2 eetlepels grof gehakte peterselie;

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes. Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad. Voeg de stukjes kip toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken. Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar. Trek de mie na 2 minuten koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken. Maak ondertussen de kool schoon en snijd in smalle repen. Verwijder de platte pit en schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes. Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Wok de stukjes kip 3 minuten in de droge wok. Voeg de koolreepjes, de mangoblokjes, 3.5 dl water en de sausmix (uit het pakje) toe. Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de peterselie toe. Verdeel de warme mie over 4 kommen of borden en schep de zoetzure saus erop. Lekker anders kan ook Vervang kipfilet door kalkoenreepjes of blokjes tofu. Gebruik in plaats van Chinese kool een andere kool zoals spitskool of paksoi. Op tafel Zet Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer en Kroepoek Cassave op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha