Chinese zoetzure vis met gele rijst

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauw =filet a 150 gram
  • 1 dl chinese wijn
  • 3 eetl sojasaus
  • 3 eetl gembersiroop
  • 1 groene peper
  • 200gr minutenmais
  • 200 gr shitake(paddestoel).
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 pot groenteschotel chinese zoetzuur(hak)1 eetl kurkuma
  • 400 gr witte rijst. Voor de ganering 4 garnalen
  • peterselie
  • 1 citroen.

Bereidingswijze

Leg de vis in een platte schaal, giet de chinese wijn,sojasaus,en de gembersiroop erover. Laat dit even staan . Hak de peper in ringetjes en snijd de mais en de shiltake doormidden.Verhit de olijfolie en bak de groente,s op hoog vuur kort aan,blus het af met een scheutje van de marinade en leg de visfilet er bovenop.Schep het groentemengsel erover van Hak. Zet de pan in de oven bij 200 gr 15 min. Breng de pan met water aan de kook met de kurkuma en wat zout erin en kook de rijst gaar, Maak een timbaaltje(een heuveltje)van de rijst,leg er een stuk kabeljauwfilet tegenaan en schep hierover wat van het groentemengsel.Garneer met een grote garnaal en een schijfje citroen en peterselie

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 656x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten