Chow Fan - Chinese gebakken rijst

Ingrediënten


Bereidingswijze

De shii-take 10 minuten in heet water wellen, uit laten lekken en in dunne reepjes snijdenDe wok 30 seconden verhitten, 2 el olie toevoegen. Gemberwortel 5 seconden roerbakken. Ui, bleekselderij en paddestoelen toevoegen, 3 minuten roerbakken tot alles zacht is. Dan de garnalen kort meebkken, tot ze van kleur veranderen. Het varkensvlees en de Chinese worst toevoegen en 1 minuut roerbakken. De eieren samen met het zout en de sojasaus met een vor in een kom loskloppen, tot alle ingredienten goed zijn vermengd. Het eiermengsel in de wok gieten en het geheel enkele seconden roerbakken, tot het ei stolt. De inhoud van de wok nar de rand schuiven en de rest van de olie toevoegen. De olie op een hoog vuur verhitten, rijst en doperwten toevoegen. Onder voortdurend roeren 2-3 minuten door en door verwarmen. De helft van de bosuitjes erdoor scheppen en het gerecht in een schaal overdoen. Garneren met de rest van de bosuitjes en de koriander.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 953x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten