Citroengras-marinade

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de kip in 10 stukken. Hak de knoflook en sjalotjes grof. Hak de koriander fijn. Snijd de wortels van het citroengras en snijd de onderste 5 cm van de stengels af. Hak de citroengras grof. Doe het citroengras, gemberwortel, knoflook, sjalotjes, koriander, palmsuiker, kokosmelk, vissaus en sojasaus in de keukenmachine en maak er een smeuig sausje van. Leg de kipstukken in een sschaal en schenk de marinade er over heen. Schep alles goed om. Dek de schaal af en zet hem 4 uur in de ijskkast. Verwarm de oven voor op 200 graden.Leg de kipstukken op een rooster op de braadslee. Bak de kipstukken in 30 minuten goudbruin en gaar. Draai ze regelmatig om en kwast ze afa en toe in met de marinade. Verdeel de kipstukken over 6 borden. Garneer met de citroenschijfjes en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 537x

Jouw laatst bekeken recepten